Mengisi masa yang terluang.....

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


Ingat duk umah sesaje je ke . hikhik . Sekali sekali buang tebiat jugak . Mencuba buat kek!! Kek span . Hari ni Chef Tasya nak share resipi kek span *padahal bukan resipi aku pun* Best juga main menda macam ni, Boleh tunjukkan skill berBakery tu . Kek Span Tasya tema warna warni . ihiks ! maklumlah tuan empunya ni ceria sikit so semua benda colouful . Kalau u olls semua buat kek or apa apa je,Share sini sikit.Kita pun nak berjinak jinak dalam dunia berBakery . cehh .

Satu pic tu je sempat Tasya amik . kay =')

Tasya google je lah resipi .. walaupun masa tu Hp battery low gilaa gilaa.. tade cas .. Cepat2 prt screen resipi tuu . N save lam phone . Buat kek ni guna 3 warna je sebab warna tu je yang ada kat dapur.uhukks . Pink , Kuning , & Hijau,konon nak buat warna pastel, sekali siap bakar . Pergh warna . Terang sangat,ni disebabkan banyak letak pewarna la ni . Tapi takpe okay jugak..colourful giteww ^^ *cover*

Bahan-bahan:
- 5 biji telur gred b
- 170gm gula kaster
- 1 camt ovalette - kalau tak de pun tak pe..
- 100gm tepung gandum
- 1tsp baking powder - kalau tak de pun tak pe.. kek tetap jadi..
- 40gm serbuk koko
- 70gm minyak jagung atau minyak masak atau butter yg di cairkan

Cara-caranya :
1. Pukul telur *jangan ganas sgt pukul tu sakit telur nanti* , gula, ovallate dengan kelajuan maksimum hingga kembang dan bertanduk...
2. Masukkan tepung, baking powder & serbuk koko yg telah di ayak ke dalam adunan...
3. Kemudiannya minyak jagung dan kacau sebati dengan cara kaup balik... kacau rata2 k...
4. Isikan ke dalam loyang 8" dan bakar menggunakan api atas bawah selama 30-35 minit pada suhu 170'c...Bila kek dah masak.. keluar je dr oven.. hentak2 skit.. perlahan tau.... lepas tu terus sejukkan kek di redai... kang klu lambat2 kek jd kecut...



PAM PUM PAM !!! DUSHH !! GEDEBUK GEDEBAK ! Tadaaaaaa ! Siap . Boleh makan !

 

Selain dari itu, sesiapa yang follow habis HijabistaMag ni mesti perasan, Ada satu tajuk muka surat 209 kalau tak silap, Pasal Ragam Dunia Fashionista. Kat page tu ada cerita pasal Ragam Fashionista ni lah,and cartoon cartoon fashionista dia comeell sesangaaattttt . Besar je bijik mata cartoon tuu . Lilit sana sini . Tasya pun try la lukis ikut kartun kartun tuu . Wahhh .. macam ada iras je..macam cantik jee..macam comel jee..:3


Turban gituu..kau ada =p


Ni ramping sikit ni..terlebih minum aura slim agaknya


Curi pemadamm adek . Dia baru habis PMR 


Yang ni dengan Furla and pashmina berbelit belit kat leher .


Okay btw kelmarin kena cabut dua batang GG bahagian atas . Kelmarin adalah pengalaman yang paling ngeri . Sampai hari ni pun sakit lagi jahitan kat gusi ni . Pastu braces kita dah tukar getah dari warna merah hitam ke warna grey light . Macam huduh jee . Macam apee jee...k cantik tak gambar kite ? ;3 . Gambar di sensorkan sebab tuan empunya muka macam nak nangis . hahahahaaaaaahahaa k tak kelakar


Terima Kasih membaca,


5 comments:

  1. cntek nye drawing tu...btw sye paling tkut nak cabut gigi waaa saket taw

    ReplyDelete
  2. Dah lama tak cabut gigi.. Dah lupa rasanya cemana.. Huhu.. Tapi akak lagi takut tampal gigi dari cabiut gigi.. Ngilu.. Huhu..
    ZON PERMAISURI CHOMEL

    ReplyDelete
  3. Cantik Animasinya ....

    http://azahairi.com/2013/11/blogwalking/

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum...
    Singgah sini plak
    Xtau nak komen pe :D

    ReplyDelete
  5. http://teenagersareawesome.blogspot.com/2013/12/giveaway-giga-join-win-by-wanie-putri.html

    TAG AWAK

    ReplyDelete

Merapu la apa yang patut ya

 

Copyright © 2012 Reserved to Cik Tasya merapu Design with love by CikBulat