Cerita Saya =)

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,


Lamanya tak merapu meraban kat sini rite . heee busy . Baru ni tasya ade pergi umrah tau dengan family :') seronok sangat dapat pergi Tanah Suci..akhirnya.dah lama impikan..tambah lagi pergi tanah suci dengan family sekali..kami pergi umrah tu under Rayhar Travel thumbs up layanan dan travel beliau.amat memuaskan.First kat airport Kuantan crew rayhar dah tunggu *crew ke??* dia panggil nama satu satu kasi ituuu tag nama.wah wah dengan bangganya terus pakai sampai ke Madinah



Dari atas sampai bawah purple -.- warna tema.


kat KLIA

4 hari di madinah tak cukup bagi Tasya and family :') sebab tak puas nak menatap and berdoa kat raudhah semua tu..korang kena pergi sendiri baru boleh rasa macam mana Tasya rasa ok :')


Keadaan masa selesai solat subuh berjemaah

Pelbagai bangsa dapat jumpa di sana.saudara kita sesame islam berebut rebut nak berdoa di Raudhah..sampai disana kena sabar..dan teruskan bersabar..:)


Kawasan luar masjid nabawi . bumbung dia boleh bukak tutup . siang tutup . malam bukak rasanya . hehe unik kan ? ada Tasya sempat rakam buka tutup payung besaa ni hak2 ..berminat la pulak nak rakam..rindu rindu boleh tengok kat keek tu..hee ada upload kat keek Tasya...jgn lupa follow yer keek.com/Tun_Natasya


Jangan salah sangka Tasya pakai glasses dalam ni bukan niat menunjuk..tapi 90% orang kat sini bila tengahari matahari terik silau dan terpaksa pakai glasses..sebab tu Tasya pun berani pakai.hee..tambah lagi dengan habuk yang banyak dan berdebu..tambah tambah dan tambah lagi masa Tasya datang ni hamba Allah duk mencuci dan renovate like something laa.hehe ^^ so berdebu sangatt sampai sesak nak bernafas


Nabawi :) belakang tu Makam rasulullah SAW kita :') sebak bila berdoa depan makam dia



Habis hari di Madinah 8 hari di Kota Makkah pula...Subhanallah beruntung rasanya dapat jadi tetamu Allah swt . dari Madinah ke Mekkah dalam 6 or 7 jam . Allahualam.lama jugak tidur je kerja dalam bas masa tu.Alhamdulillah masa tu Tasya diberi kesihatan yang baik :') sampai di kota Makkah pada sebelah malam ,jam berapa dah lupa..turun dari bas check in hotel . 


Dalam bas =p


MasyaAllah tersergam indah Masjidil Haram depan mata tambah lagi pada waktu malam dengan lampu dan cahaya.lantak la nak cakap Tasya "selok" pun.dah memang first time pergi nyer.jejak kaki di bumi Makkah terus nampak masjidil haram depan mata..sebak sebakk tapi cover sebab ramai org :')


Tapi sebelum tu..masa dalam bas . menara ini dulu Tasya nampak . ! Menara jam yang besaaa


Kat sana berkesempatan jugak dapat pergi and solat doa banyak banyak kat Masjid Quba.masjid pertama di dunia rasanya . Allahualam..masa ni Tasya di Madinah lagi.belum ke Makkah.tempat dia lupa nama lah :') 




Ni pulak masa kat Madinah,paksa adik snap gambar kite..hikhik ^^, ehh shawl sama lah kite pakai dengan gambar atas tu.heee hari yang sama..cuma jubah je tukar . pic ni masa waktu malam . hee


Ni hari yang sama . Dekat Gunung Uhud . kata ustaz Gunung Uhud adalah gunung yang akan diangkat oleh Allah swt nanti bawa ke syurga..Allahualam.maaf kalau salah.tapi rasanya macam ni lah ustaz bagitahu.beruntung dapat sampai sini tambahan dengan ustaz kami tak lupa bercerita kisah Rasulullah s.a.w dengan perjuangannya dan juga peperangan Uhud..


Ni gambar masa kat Makkah otw turun mam ! :'D


Kaki sakit lenguh sengal sengal.nasib ada lotion mustajab rose and jasmine ni..dapat kurangkan sikit sakit sakit sengal kaki ni:) bila malam nak tidur.amalkan sapu kat betis . inshaAllah mujarab


Pencuci mulut dan alas perut sepanjang kat sana =p


Try pakai purdah mcm umi Tasya >.< okay x ? inshaAllah

Nak tengok banyak lagi gambar . ada kat instagram . follow me yaa :) http://instagram.com/cik_tasya

I miss you Mecca :') inshaAllah nak kesana lagi..macam biasa otw pergi 3 beg..balik Malaysia beg Tasya dah beranak dan menjadi 4 unit >.<


Terima Kasih membaca

#Penggunaan bahasa diri sebagai "Tasya" untuk menyesuaikan semua peringkat umur terasa sopan sikit kan kan

7 comments:

  1. bestnyer dpt ke sana...stiap org mmg teringin n tasya dpt kesana dlm usia muda..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mysara ab rahman ... Alhamdulillah syukur Alhamdulillah dapat sampai sana .. :')

      Delete
  2. Alhamdulilah.....seronok ea da smpi sane. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mira Adzlia..Alhamdulillah..seronok sangat dh smpai sana :))

      Delete
  3. Alhamdulillah, merasa jugak Tasya jejak kaki ke tanah suci Mekah.. Teringin sangat nak ke sana.. Insha Allah, satu hari nanti.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rosmiza Ali .. Alhamdulillah syukur..InshaAllah..satu hari nt..gilitan kamu pula :')

      Delete

Merapu la apa yang patut ya

 

Copyright © 2012 Reserved to Cik Tasya merapu Design with love by CikBulat