MAJLIS PERTUNANGAN #TNFEAN

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

(JARI KREM LAMA TAK MENAIP)

Berbulan tak update blog kan,Tasya bukan malas,busy je. Laptop rosak hihi . lagi lagi sekarang zaman berinstagram so semua menda upload situuuu kan..jarang lah buka blog. Sebab ramai tanya kenapa tak berblog dah,kenapa lama tak update . okay baiklah,kite update.sekarang tasya sedang menaip satu ceritaaaaaaaaa....buka mata luas luas & baca. Taip panjang panjang nii...

Bismillahirahmanirrahim..........

22.Ogos.2014 majlis bertunang Tasya & Mr N. #TNFEAN, singkatan bagi Tun Natasya Farhan & Engku Azlan Naim. :D .Majlis Menjemput kawan kawan dan saudara terdekat saja. Alhamdulillah semuanya berjalan lancar. Malam sebelum tu mini malam berinai tau,So berinai la sampai puas.

BAJU

Sebelum tu! 3 bulan sebelum majlis Tasya tempah baju, em blur tak tahu nak baju macam mana. Malam buta terus lukis cincai cincai nak baju cenggini kononnya. Dah okay design baju,(lukisan baju mcm cakar itik) warna tema pulak buat Tasya migrain,berbulan fikir ni wakaka, Akhirnya OceanBlue + White pilihan kuuu.hihi

inshaAllah dalam perancangan baju tunang+veil+shawl nak bt sewa:) Lepas ni k.


KHEMAH

Bukan baju je Ocean blue+White, Ofcourse lah khemah juga ikut warna tema.Mula mula pakcik tukang pasang khemah tu letak alas meja warna gold,kerusi pulak putihhh ehhh nak nangis rasanya masa tu..buruk bebeno. Dah macam khemah funfair @.@. Bila bagitahu balik baru boleh tukar warna putih.yehaaa..sukanya mak. Pastu dia pasang scallop blue+white.fuhhh....sukaa sukaaaa


PENGAPIT

Mereka adalah pengapit last minit, kakak dan adik.shawl mereka dari @tashma_couture .


INAI

Inai hujung jari tak menjadi sebab comot,kena pakai sampai waktu tidur..tido agak nakal bangun pagi sebak tengok jari. Ukiran inai pulak jadi pucat. sobsob


DULANG HANTARAN

Ikut adat kebiasaannya dulang hantaran 3/5,5/7,7/9 kan..21/19 pun boleh atas kemampuan masing masing, kalau Tasya  5 berbalas 7. 7 dulang dari belah perempuan 5 Dulang dari belah lelaki. Dulang dari belah perempuan Tasya pilih warna BLUE+PINK. acah acah cute. Dulang belah lelaki tema warna Dusty Pink.

(Sesiapa nak bt majlis lepas ni mana tau senarai dulang hantaran ni boleh membantu)

Dulang untuk Perempuan:

Kain Pasang
Cincin
Coklat
Perfume
Kain Sembahyang



Dulang untuk Lelaki:

Perfume
Shaver
Wallet+Belt
Cincin
Coklat
Sampin
AlQuran




 

BUNGA TANGAN

Bunga tangan last minit, Before dah booking tapi ada masalah terpaksa cancel and cari yang lain,Alhamdulillah sempat tempah. dua hari sebelum majlis sampai kat rumah. Tasya request warna blue+pink jugak.hihi. Felt flower ye.not Fresh Flower.


PELAMIN

Pelamin dah tempah sebulan sebelum majlis. 90% fresh flower sangat berpuas hati,pelamin pulak Tasya request warna Off White + Cream. Malam sebelum tuu dieorang pasangg lajuuu lajuuuu and hasil yang sangat cantik! Macam mana Tasya sketch macam tu lah kat depan mata.hihi




GOODIES

Paperbag Goodies beli yang dah siap & lain lain hias sendiri (terlebih rajin) . Malangnya tak de gambar goodies goodies lain.sob..


ROMBONGAN SAMPAI

Masa rombongan lelaki sampai Tasya intai dari tingkap bilik, fuhhhh..berdebar @.@. Tetibe rasa malu malu masa tu aww,*tutup muka*



Dah setel alhamdulillah...Mekap,fotografer,Baju,Dulang,Khemah,Makanan,Goodies,Inai,Bunga Tangan and etc alhamdulillah semua okay.hari ini genap sebulan kami bertunang:)



(muka tak ready wakaakaka)

Terima Kasih Semua

(Ini ja gambar ada,yang lain dalam pendrive,pendrive hilang entah kemana)