10 Bulan Si Pemakai Braces

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,


AWAS ! GAMBAR SAYA BESAR !


KU SENGAJA TUNJUK GIGI BESIKU


Nak story pasal GIGI sikit . Masuk bulan ni (april 2014) dah 10 Bulan Tasya bersama dengan braces ni . Alhamdulillah GG terabur dulu,seperti piano sudah kembali tersusun . Tapi sayangnya kedua dua belah tepi masih lagi rongak disebabkan cabut 4 batang beberapa bulan yang lalu TT.TT .. so angin keluar masuk dalam mulut dengan begitu bebas .

10 bulan sudah berlalu..tapi still tak dapat pakai powerchain lagi . sebab? GG bawak Tasya tak sama and still berlapis macam kek lapis . Ohh . malu nyee -.-. apa itu powerchain ? powerchain tu kuasa rantai pandai GG . *lawak hambar* Okay doc . Saya tunggu dengan penuh kesabaran :)



Sebagai pemakai braces, macam macam masalah & dugaan kena tempuh tauu . Antaranya


  •  Makan haruslah berpantang
  •  Moody yang berpanjangan sebab sakit or sebab GG rongak :(
  •  Hilang keyakinan diri :') lagi2 mula pakai braces
  •  Kurus kering dan cengkung akibat makan berpantang dan rahang yang sudah beralih 
  •  Menjadi tumpuan ramai orang , lagi lagi bila lepak and mata kengkawan fokus kat mulut kita :(
  •  Ulser mulut (wajib semua org kena)
  •  Masa untuk menggosok GG lebih lama dari biasa . Kalau biasa 5 minit . Tapi sekarang 2jam-,-
  •  Mulut menjadi muncung bagi permulaan si pemakai braces.wakakkak


Nak tak nak hati kena kental beb ! lawan sakit tu semua . hihi . sesiapa ada niat nak pakai tu janganlah lepas baca entri Tasya ni jadi takut pulak . takdak apa ehh . :) seronok sebenarnya pakai ni . mula2 je seksa sikit . Lama kelamaan Alhamdulillah takde apa .  kita pun dah boleh biasakan diri dengan orang .

Tapi sekarang perasaan menunggu powerchain dengan keadaan gg rongak kiri kanan atas bawah ni beb, Memang down pulak rasanya sekali sekala . Dah macam usop sontorian GG . bayang lah bila gelak HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH gg dah memang tersembur keluar + Besi pulak tu + Rongak pulak kiri kanan . Adehh


Nahhh amik tengok . GG sebelum pakai braces . HM malu . Atas bawah senget benget . Hm malunya
Hm malu sangat . Ya Allah malunya -,-

Kos hari tu kira jumlah RM3700 macam entri sebelum Tasya story ni http://www.ciktasya.com/2013/07/orthodontic-braces-treatment-ii.html tetapi belum masuk bayar RM50 tiap tiap bulan untuk tukar warna getah braces tauu . hihi Hitung la sendiri RM50 x 2TAHUN SETENGAH . Tu jumlah besar dia . and ! Belum masuk cabut GG and Tampal . hihi . 


okay selfie jap . BYE






 

Copyright © 2012 Reserved to Cik Tasya merapu Design with love by CikBulat